- Autor: Terys66
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Pomeranče | 400 |
Salát ledový | 200 |
Fenykl | 400 |
Cibule | 120 |
Olej olivový | 60 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, snítky z fenyklu, pomerančová šťáva z jednoho pomeranče
Energetická hodnota celkem: 3794 kJ
Bílkoviny (g): 11,
Tuky (g): 60,
Sacharidy (g): 84,
SAFA (g): 30,
Cukry (g): 57,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 949 kJ
Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 21, SAFA (g): 7.5, Cukry (g): 14.3, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Salát, fenykl a cibulku očistíme a nakrájíme na proužky, salát můžeme natrhat. Jeden pomeranč zbavíme kůry a vykrájíme čistou dužninu. Druhý pomeranč vymačkáme. Na zálivku smícháme pomerančovou šťávu, olivový olej a lehce osolíme mořskou solí, přidáme ostatní suroviny, promícháme a necháme vychladit v ledničce. Před podáváním posypeme pepřem a ozdobíme snítkou fenyklu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.